Pffff…

14 feb

Al een week heb ik griep en het wordt er niet beter op. Mijn keel doet zeer, ik heb het koud en dan weer heel warm en ik heb een vol hoofd en moet steeds zo hoesten, vooral ’s nachts. Ik heb toch maar een afspraak gemaakt met de dokter voor morgen om even naar mijn longen te laten luisteren want ik ken de symptomen van een longontsteking inmiddels behoorlijk goed.

Dus ik hang wat rond in huis, heb alle afspraken afgezegd die ik had staan en doe niet veel. Ik lig wat op de bank, of pin wat leuke plaatjes op Pinterest. (verslavend!) Ik lees een paar boeken tegelijk, het lukt me op de één of andere manier niet om me echt in één boek te verdiepen. Eén van die boeken is De Creatiespiraal van Marinus Knoope over de natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid. Om mijn dromen en idealen een duwtje in de goede richting te geve, had ik zo gedacht.

Ik wil namelijk van alles, heb veel plannen maar het lijkt niet echt tot stand te komen door omstandigheden of misschien wel omdat ik het niet duidelijk op mijn netvlies heb wat ik precies wil. Of omdat ik niet genoeg overtuigd ben dat ik kan bereiken wat ik wil. Ik weet het niet precies maar ik vraag me af of er meer mensen zijn die hiermee worstelen?

zakje voor zakdoekjes

Ondertussen doe ik wel dingen hoor. Ik ben nog steeds fulltime alleenstaand moeder van een tiener (ook dat gaat gewoon door als je griep hebt). En dat is  best een behoorlijke taak, vooral als je het in je eentje moet doen, hoe leuk mijn tiener ook is. Ik heb deze hele week nog gewoon gekookt elke dag. Ik ben gisteren toch het huis uit gegaan in de kou om even boodschappen en wat keelversterkende middelen, dropjes en zakdoeken te kopen en heb ook nog een stapel bibliotheekboeken gehaald. En dat allemaal met koorts! Het leuke hoesje voor om de zakdoekjes kocht ik trouwens een keer op HolyStitch bij Akketas. Zij heeft er nog veel meer te koop zag ik net op haar website.

Maar ik dwaal af, ik wilde helemaal niet zo’n lang verhaal houden over mijn ziekte, de dingen die ik wil maar die (nog) niet tot stand zijn gekomen en het alleenstaand moederschap. Mijn plan was om vandaag op mijn blog te laten zien wat ik aan het haken ben. Een proeflapje Granny Stripes.

Granny Stripes

Ik kende al wel de Granny Squares maar dit is nieuw voor me. Het was naar aanleiding van een prachtige deken die ik zag op Happy in Red. Ik vind die deken zo mooi, zoiets wil ik ook gaan maken. Daarom ben ik op internet gaan zoeken  en heb een filmpje gevonden op YouTube waarmee ik kan leren hoe ik die steken kan haken. Als ik mijn proeflapje vergelijk met die deken lijkt het alsof ik iets niet helemaal goed heb gedaan maar ik ben er nog niet achter wat het is. Misschien speelt de koorts me toch wat parten en moet ik het proeflapje even laten liggen voor wat het is en zélf gewoon even gaan liggen. Wie weet komt er vandaag nog een Valentijn om de hoek kijken die me een hart onder de riem komt steken en me even komt onderstoppen, ja dat lijkt me wel wat ;-).

6 Reacties to “Pffff…”

 1. Esther bij 12:56 pm #

  Granny strepen zijn zalig!! Heel verslavend 🙂
  Succes!

 2. anna maria bij 1:46 pm #

  Ik vind jouw steken juist mooi en zou ze niet veranderen!! en..sterkte, maar geniet ook van ziek zijn, liefs, mam

 3. Sil bij 1:56 pm #

  Eerst maar eens opknappen, dan komt de rest daarna. T alleenstaand ouderschap is enorm zwaar, daar kun je geen griep bij gebruiken. Ik wens je beterschap en dat de lente maar snel komt!

 4. pionikko bij 9:07 am #

  hallo Famke, hopelijk word je snel weer beter, heb zelf ook een weekje gerild van de koorts maar het is nu gelukkig over. Zal wel niet de griep geweest zijn want daarvoor was ik ingeënt. Dat zoeken naar een formule om je plannen realiteit te laten worden heb ik ook, ik ben al zo lang van plan om mijn zelfgemaakte spulletjes te verkopen, op Etsy bijvoorbeeld, maar ik ben nooit overtuigd genoeg om het ook te doen. Ik twijfel eraan of iemand ze wel zal willen kopen. Van sommige vrienden krijg ik bewonderende reacties maar geld hebben ze er niet voor over, zelfs niet als ik enkel de kostprijs reken. Misschien ontbreekt het ons teveel aan commercieel talent ? Gelukkig zijn we wel creatief en vullen we toch ons leven met kleur. Hartelijke groet uit Vlaanderen

  • blijmetkleur bij 10:13 am #

   Ja, creativiteit is iets wat ook belangrijk is. Ik kan me niet voorstellen die bezigheden niet te hebben, het leven lijkt me dan zo saai. Misschien kan jij je spullen ook op je blog zetten, want je hebt al een tijdje niets geschreven zag ik al eerder?
   groetjes, Famke

   • pionikko bij 2:15 pm #

    klopt, ik ben weer begonnen aan een kostuum voor mijn dochter voor het Gala Nocturna en één dag in de week volg ik Photoshop en Illustrator lessen. En nu… ben ik eindelijk gestart met m’n Etsy winkeltje, misschien ook een idee voor jou ? http://www.etsy.com/shop/Pionikko Laat me eens weten wat je ervan vindt ? Ook minder positieve feedback is welkom. groetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: