Bezig zijn / Being busy

10 sep

Gistermiddag zijn we naar de Prinsentuin geweest, het stadspark in Leeuwarden. Er waren allemaal kraampjes met mooie spullen, optredens, creatieve workshops (Anna heeft nog een bord geschilderd) en ook heel veel kramen met aanbod aan cursussen en lessen. Ik vind zoveel leuk en zou me voor bijna alles wel willen aanmelden.

Leuk weer eens een keer zangles nemen of echt goed gitaar leren spelen, schilderlessen nemen of wat me ook heel leuk lijkt is een fotografiecursus volgen en echt goede foto’s leren nemen. Ik doe altijd maar wat met mijn camera maar ik weet niet eens goed welke mogelijkheden het apparaat eigenlijk heeft. Jammer dat al deze leuke creatieve en expressieve cursussen zoveel geld kosten. Ik richt me op dit moment dus op het hergebruiken van materiaal (doppen, plastic zakken etc.) dat ik al heb en natuurlijk op SoulCollage® waar ik binnenkort weer een paar bijeenkomsten van heb. Ik heb gisteren deze kaart afgemaakt waar ik tevreden over ben.

typmachine

Daarnaast kan ik in mijn eigen huis ook bezig blijven. Zo had ik een tijdje geleden de greepjes van mijn keukenkastjes gehaald en ze vervangen door roze touw. Dat leek me leuk, weer eens wat anders. Maar handig was het niet echt en ik greep steeds mis. Ik kreeg de tip van een lezer om een stukje buis om het touw te doen. plastic buis

Dit kocht ik bij Auke Rauwerda hier vlakbij. Dit is een winkel waar je naar toe kan voor bijna alles wat je nodig hebt als je aan het klussen bent. Kom je nog net een schroef tekort dan kan je die daar per stuk kopen. Ik vind het altijd leuk om daar naar binnen te stappen omdat er zoveel te bekijken valt en ze nemen alle tijd voor je als klant. Het doet me denken aan de tijd dat ik werkte bij Weijntjes in DenBosch, een hang & sluitwerkwinkel  die oorspronkelijk sinds 1884 gevestigd is in Amsterdam.  We verkochten daar deurkrukken, haken, knopjes en vooral het restauratiebeslag was erg populair.

Maar ik dwaal af want ik wilde vertellen over het stukje buis dat nu over het touw zit van één greepje. Het is best handig en ik kan het zo goed schoon houden maar toch vind ik het ook niet heel leuk. De greepjes  krijgen een soort modern karakter waar ik niet zo van houd.

greepjes keukenkastjes

Het is niet zo duidelijk te zien want de foto kreeg ik niet scherper (vandaar die fotografiecursus) Ik denk dat ik de oude greepjes maar weer gewoon op mijn keukenkastjes zet, met dat stukje buis doe ik wel weer iets anders leuks.

5 Reacties to “Bezig zijn / Being busy”

 1. sietze pries bij 12:58 pm #

  Ik vind het er toch wel leuk uitzien hoor!

 2. mam bij 7:25 am #

  ik vind je kaart heel leuk!

 3. Anouk Plantinga bij 6:56 am #

  Wat een superleuke kaart!

 4. Susan bij 3:44 am #

  Wow wat een mooie SoulCollage kaart heb je gemaakt! Petje af hoor.

  En ja ik snap wat je bedoeld qua je greepjes. Succes met het vinden of maken van de greepjes waar je wel helemaal happy van wordt. Warme creatieve groetjes van Susan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: