Vrijdagavond

17 feb

Elke vrijdagmiddag na school gaat Anna naar de dansacademie in Groningen. Zaterdagmiddag komt ze weer terug. Ik breng haar altijd naar de trein en doe dan wat boodschappen voor het weekend en vaak ga ik naar daarna naar de bibliotheek. Ik zoek boeken uit, lees de VT-wonen of een ander woonblad en kijk bij de nieuwe cd’s. Soms blijf ik er tot de bieb om half zes dicht gaat.

Daarna kook ik een maaltijd voor mezelf die ik lekker vind zonder dat ik rekening hoef te houden met de smaak van een ander. Zo houd ik er bijvoorbeeld van om allerlei dingen bij elkaar in een wok te gooien zoals kipfilet, groente en mie terwijl Anna liever alles apart eet. Maar op vrijdag doe ik wat ik wil. Zo had ik vandaag weinig kookbehoefte en deed ik een diepvriespizza met wat groente erbij in de oven. De 101-woonideeën lag vandaag al in de brievenbus dus ik heb heerlijk mijn pizza gegeten en het tijdschrift gelezen. Een goed begin van het weekend.

101-woonideeën en pizza

Ik geniet van het moederschap, Anna en ik hebben het heel goed samen. Ik kijk er zaterdag ook altijd weer naar uit om haar te zien maar deze vrijdagavonden zijn me inmiddels wel dierbaar geworden. Eén avond die helemaal van mij alleen is waarop ik bepaal wat ik doe (of niet doe). Ik spreek ook wel eens met iemand af maar ik vind het ook lekker om alleen thuis te zijn en me over te geven aan wat ik op dat moment wil. De hele avond op de bank liggen lezen, wat zitten haken, bloggen zoals nu of andere blogs lezen of een mooie film op de tv kijken met een zak tortillachips erbij. Dan ben ik even geen verantwoordelijke moeder maar gewoon Fam. Heerlijk, die vrijdagavonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: